Asociația Pastel

Asociația Pastel

Aplauze la vârsta a treia

Status: Inchis

Oferirea unei experiențe de suflet vârstnicilor din programul Asociației Niciodată Singur: participarea la un spectacol folcloric.

[ Show more ]
0% Complete

0 RON

Sumă:

0

Galantomi:

0

Donații:

10,000 RON

Target:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Conform unui studiu realizat de Asociația Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor  1 din 4 vârstnici din mediul urban se confruntă cu un grad extrem de singurătate, 3 din 10 vârstnici nu au cu cine să schimbe o vorbă sau să se poată baza la nevoie, 1 din 4 vârstnici declară că are o stare proastă de sănătate fizică și mentală, accentuată de singurătate și 1 din 2 vârstnici nu beneficiază de suficient sprijin din partea apropiaților și comunități.

Experiența participării la un spectacol folcloric este, pentru mulți vârstnici un lucru ce aparține trecutului. Cu siguranță, toți își amintesc fiorii pregătirilor și nerăbdarea ce precede, de obicei, un asemenea eveniment social. Așa că ne dorim să le aducem aminte și să-i facem să simtă încă o dată emoția întâlnirii cu muzica.

Credem cu tărie în efectele pozitive și pe termen lung ale unui asemenea moment. Un concert folcloric este și evadare din rutina deloc plăcută, un remediu împotriva singurătății, socializare într-un alt context decât cel obișnuit, dar și sprijin emoțional care se transformă ulterior în speranță. Iar acest demers, al dăruirii speranței, ni se pare cel mai important.

Te așteptăm alături de noi cu o donație pentru ca această experiență să ajungă la bunicii noștri. Pentru că ei sunt ai noștri, ai tuturor. Mulțumim și pentru distribuirea acestui proiect către prieteni sau colegi.