Aplauze la vârsta a treia

Status: Fundraising

Oferirea unei experiențe de suflet vârstnicilor deplasabili dintr-un centru de bătrâni din București: vizionarea unei piese de teatru, precedată de tuns/ coafat și luarea mesei.

Suma:

Donatii:

Seniorii oricărei generații sunt receptacule de povești. Iar în octombrie, luna în care se sărbătoresc persoanele vârstnice din întreaga lume, Asociația pastel și-a propus ca 30 de bătrâni dintr-un centru din capitală să aibă șansa de a vedea o poveste derulându-se în fața ochilor lor.

Experiența vizionării unei piese de teatru este, pentru mulți dintre aceștia, un lucru ce aparține trecutului. Cu siguranță, toți își amintesc fiorii pregătirilor și nerăbdarea ce precede, de obicei, un asemenea eveniment social, dar nevoile mult mai prozaice ale prezentului blochează chiar și amintirile. Așa că ne dorim să le aducem aminte și să-i facem să simtă încă o dată emoția aranjării, a întâlnirii cu arta, a aplauzelor.

Pentru ca experiența să fie completă, înainte de începerea piesei la Teatrul Mic, cei 30 de bătrâni de la centru vor tunși / coafați și vor lua o cină simplă, adaptată nevoilor lor.

Credem cu tărie în efectele pozitive și pe termen lung ale unui asemenea moment. O seară la teatru este și evadare din rutina deloc plăcută a neputinței, un remediu împotriva singurătății, socializare într-un cu totul alt context decât cel obișnuit, dar și sprijin emoțional care se transformă ulterior în speranță. Iar acest demers, al dăruirii speranței, ni se pare cel mai important.

Te așteptăm alături de noi cu o donație pentru ca această experiență să ajungă la bunicii noștri. Pentru că ei sunt ai noștri, ai tuturor. Și le suntem datori cu o poveste.

Mulțumim și pentru distribuirea acestui proiect către prieteni sau colegi.